运输Ferroviari

运输Ferroviari

L’ús de l’alumini en el transport ferroviari va començar gairebé immediatament després de l’arribada de la producció massiva d’alumini.El 1894, Nova York, New Haven i The Hartford Railroad (aleshores propietat del banquer John Pierpont Morgan) iniciaven la producció de seients d’alumini. d'autobusos ultralleugers especials. No obstant això, inicialment hi ha una major demanda d’alumini al sector de les mercaderies i, idealment, voleu mantenir el pes del vehicle al mínim per maximitzar l’augment limitat de la quantitat de càrrega que es pot transportar.

//www.madcropper.com/www/rail-transport/

avui en dia,els camions d'alumini s’utilitzen pertanscarbó,多样化的矿物质i矿物质i Grans,mentre que e els camions cisterna d'alumini d'alumini s’utilitiritzen pertans a transport rantrans rantarriits。tambéhiha ha ha ever execialitzats que s’utilitzen每运输产品acabats,com ara nous,des de les instal.lacions deFabricaciófinsAls Als pessisionaris。uncamiód'aluminiésunterçméslleugerque uncamiód'Acer。El Seu成本不合理的MésAlt Es Pot Recuperar en els dos primers d'Anysd'AperacióPerquèpotpot TransportarMésCàrrega。Al mateix temps, l'alumini no es corroeix tan fàcilment com l'acer, de manera que les furgonetes d'alumini tenen una vida útil més llarga, amb una pèrdua mitjana de només 20.000 dòlars en 40 anys de funcionament.10%del Valor。Als Turrism,L'Alumini Permini Als Fabricants Reduir el pes fins anunTerçencomparciocióbmbels d'Acer车辆。En sistemes detrànsitràpidi ferrocarrilsuburbà,es pot aconseguir un重要的estalvienergèticperquèels cotxes d'alumini requreyixen requereixen menys enscelerar i accelerar i frenar i frenar i frenar。麦克斯(Més),埃尔斯·科特(Els cotxes)d'aluminisónmésfàcilsde produir i tenen molt menys peces。En sistemes ferroviaris de llargadistància,l'alumini s’utilitzaàmpliament en sistemes ferroviaris d'Alta velocitat,on es va Pressiveuir en gran en gran en gran en gran en gran en gran en gran en nortitat als an an an an an an an an an an an an an anys vuitanta。 Els trens d’alta velocitat circulen a una velocitat de 360 quilòmetres per hora o més. Es preveu que la nova tecnologia ferroviària d’alta velocitat assolirà velocitats superiors als 600 quilòmetres per hora.

//www.madcropper.com/www/rail-transport/

L'Alumini redueix el pes d'Aquests trens,Reduintaixílaflexiódelesvies que que augmenta la la la la lafricció。麦格斯(Més),埃尔斯(Els trens d'Alta velocitat),com els avions,han de tenir una una formaerodinàmicai unmínimde ressalts,i l'ementl aluminitambéva a a judar e e e els dissenyadors in aquest en aquest sentit。El Sistema ferroviari d'Alta velocitat tgv defrançaFeiaservir trens d'Alta velocitat Fabricats en alumini。Als anys 70, Alstom (França) va començar a desenvolupar-se els trens per a aquesta xarxa i la primera línia que connecta París i Lió es va obrir el 1981. Avui, el TGV és el sistema ferroviari d’alta velocitat més gran d’Europa i està previst que serveixi de base per a un sistema ferroviari d’alta velocitat a escala europea. Els primers trens TGV eren d'acer, però en generacions posteriors l'alumini substituí l'acer. Com a resultat, l’últim model de tren, conegut com a AGV, està fabricat completament en alumini i pot arribar a velocitats de fins a 360 quilòmetres per hora. Avui en dia, els trens AGV només es construeixen mitjançant les operacions del sistema Nuovo Transporto Viaggiatori Rail a Itàlia. La carrosseria del primer tren d'alta velocitat de Rússia, Sapsan, també està feta d'aliatge d'alumini. La tecnologia Maglev és el següent pas en el desenvolupament de ferrocarrils d'alta velocitat. Els trens de levitació magnètica estan suspesos en un camp magnètic dens, de manera que no hi ha resistència a la fricció a la via. Això significa que els trens maglev poden assolir velocitats sense precedents. En una prova al Japó, les velocitats van arribar als 603 quilòmetres per hora.


Baidu
map